Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες-EMY


Για αύριο, Τρίτη (13/12) προβλέπονται..
λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τέταρτη (14/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (15/12) προβλέπεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (16/12) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

EMY