Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ!!Ασυνηθιστη Επικινδυνη Κακοκαιρια απο σημερα το μεσημερι!!!


Επικινδυνη και ασυνηθιστη κακοκαιρια για την εποχη που διανυουμε θα σημειωθει στην Χωρα μας απο τις μεσημβρινες ωρες η οποια θα διαρκεσει μεχρι και την Τριτη!!


Ψυχρη λιμνη κινειται νοτια-νοτιοανατολικα προς την Χωρα μας η οποια συναντωντας τις θερμες θαλασσες μας θα δωσει εκρηκτικες καταστασεις κυριως στο βορειοδυτικο Αιγαιο Σποραδες και ανατολικη Θεσσαλια!!

Το Ισχυρο χαμηλό "Χάρυβδη" θα φέρει πολύ έντονες βροχοπτώσεις!!ποσα χιλιοστα θα πεσουν!!

Πιο Αναλυτικα:
Κυριακη-Σημαντικη επιδεινωση θα παρουσιασει ο καιρος τις επομενες ωρες στη Μακεδονια Ηπειρο Θεσσαλια και κατ'επεκταση προς τις μεσημβρινες ωρες στο Ιονιο κεντρικη-δυτικη Στερεα Πελ/νησσο!
➤Προσοχη σε δυτικη Μακεδονια, Θεσσαλια, Ηπειρο, Στερεα.
Τα φαινομενα θα εχουν κατα τοπους πολυ εντονο χαρακτηρα και θα συνοδευονται απο ισχυρες ριπες ανεμου και πιθανες χαλαζοπτωσεις.
Η θερμοκρασια σε πτωση απο τα ΒΔ

Δευτερα-Κακοκαιρια στο μεγαλυτερο μερος της Χωρα μας  με πολυ εντονες ηλεκτρικες εκκενωσεις και πολυ θυελλωδης ΒΑ ανεμους κυριως στο βορειο Αιγαιο με ριπες που θα  φτανουν και τα 8-9 μποφορ!
Επηρεαζονται ολα τα τμηματα της ηπειρωτικης Χωρας το Ιονιο καθως και το βορειο Αιγαιο.

➤➤Ιδιαιτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!!! στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ τα ποσοστα βροχοπτωσης ειναι εξωπραγματικα καθως αναμενονται να πεσουν εως και 200 τονοι νερου ανα στρεμμα κυριως στα ανατολικα τμηματα της Θεσσαλιας και στις Σποραδες!!!Πιθανες πολυ ισχυρες χαλαζοπτωσεις!!

Η θερμοκρασια σε πτωση σε φθινοπωρικα επιπεδα

Τριτη-Συνεχιζεται η κακοκαιρια κυριως στο βορειο Αιγαιο κεντρικη Χωρα Θεσσαλια κεντρικη-ανατολικη Στερεα ανατολικη Πελ/νησος και Κρητη.
Προς το βραδυ της Τριτης τα φαινομενα περιοριζονται στην Κρητη και αργοτερα σταματουν.

 Η θερμοκρασια σε μικρη ανοδο
 Ενω απο την Τεταρτη η θερμοκρασια θα σημειωσει σταδιακη ανοδο