Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ο καιρος μας τα χαλαει!Ερχονται Ισχυρες καταιγιδες-χιονοπτωσεις θυελλωδεις ανεμοι


Βαρομετρικο χαμηλο στην Μεσογειο θα κινηθεί   ανατολικοτερα προς την Χωρα μας φερνοντας μας αστατο καιρο με καταιγιδες και χιονοπτωσεις στα ορεινα!

Ενω απο την Παρασκευη θα μας επηρεασει ενα πιο ισχυρο χαμηλο με ισχυρα φαινομενα χιονοπτωσεις και σε χαμηλα υψομετρα και θυελλωδεις βορειους ανεμους!

Πιο Αναλυτικα:
Την Τεταρτη περιμενουμε επιδεινωση του καιρου σε δυτικη Μακεδονια Θεσσαλια κεντρικη Στερεα οπου απο το μεσημερι και μετα τα φαινομενα θα ενταθουν σε κεντροδυτικη-δυτικη Μακεδονια Θεσσαλια Ηπειρος Ιονιο Στερεα Πελ/νησος Αιγαιο Κρητη και προς το βραδυ ανατολικη Μακεδονια Θρακη.

Χιονοπτωσεις στα βορειοδυτικα πανω απο τα 1400μ

Οι ανεμοι στα βορεια ΒΑ 4-5 μποφορ στα δυτικα και νοτια τμηματα ΝΑ 6-7 μποφορ

Την Πεμπη-Παρασκευη αναμενονται μεγαλα υψη βροχοπτωσης απο το υψος της δυτικης Μακεδονιας και νοτιοατερα καθως και στα ανατολικα τμηματα αντιστοιχα.
Χιονοπτωσεις στα ορεινα-ημιορεινα τμηματα

Το Σαββατο ισχυρη κακοκαιρια με καταιγιδες και χιονοπτωσεις ακομα και σε χαμηλα υψομετρα της κεντρικης και βορειας Χωρας!
Η θερμοκρασια σε σημαντικη πτωση
Ανεμοι Β-ΒΑ 7-8 μποφορ

Την Κυριακη τα φαινομενα θα εχουν πιο τοπικο χαρακτηρα κυριως στα κεντρικα και βορεια τμηματα
Παγετος το βραδυ και νωρις το πρωι στη βορεια Χωρα

Δευτερα 15/01 -Πεμπτη 18/01 ο καιρος συνεχιζεται να ειναι πολυ αστατος με ισχυρες καταιγιδες και χιονοπτωσεις στα ορεινα-ημιορεινα τμηματα.
Οι χαμηλες θερμοκρασιες διατηρουνται την Δευτερα και την Τριτη ενω την Τεταρτη τα προγνωστικα στοιχεια θελουν να μαλακωνει ο καιρος με τους ανεμους να στρεφονται ξανα σε νοτιαδες