Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Μετρά τις πληγές της η Κοζάνη μετά την σημερινη ισχυρή καταιγίδα!!

Ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω της η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Κοζάνης σημερα Κυριακή 11 Ιουνίου.

Δρόμοι ξηλωμένοι, νεκρά οικόσιτα ζώα, σπίτια πλημμυρισμένα και ποσότητες νερού που θυμίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής, στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR, σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι κυρίως της νότιας και της Βορειοδυτικής πλευράς της πόλης, κυρίως στις περιοχές του Αγίου Αθανασίου και ευρύτερα και στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα.

Συγκεκριμένα, τα πιο έντονα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή της Σκ’ρκας και στην οδό Μακρυγιάννη, όπου παρουσιάστηκε έντονο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Στην οδό Λόρδου Βύρωνα (Σκ’ρκα),πλημμύρισαν σπίτια από τον ύψος της βροχής, ενώ πνίγηκαν οικόσιτα ζώα, όπως δείχνουν στην κάμερα του KOZANILIFE.GR, κάτοικοι της περιοχής.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Κρόκο, στη Λευκόβρυση, στο Πρωτοχώρι, στο Βατερό, όπως και σε άλλες περιοχές, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα σε κατοικίες, παρατηρήθηκε στον Κρόκο Κοζάνης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, όπου βρέθηκε από νωρίς σε επιχειρήσεις άντλησης υδάτων που παρατηρήθηκαν στην πόλη της Κοζάνης και των γύρω χωριών, με τη συμβολή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την καταιγίδα.


Τα συνεργεία του Δήμου Κοζάνης, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, προκείμενου να απομακρύνουν τα μπάζα που κατέβασε η καταιγίδα, ενώ οι κάτοικοι μιλούν για πλήρη αδιαφορία του Δήμου και για ανύπαρκτη μέριμνα.