Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Νέος καύσωνας από σήμερα !


Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες
ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)...
Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο και μάλιστα με νέα άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει στα επίπεδα των 39 με 40 βαθμών κελσίου.
Από τη Δευτέρα, η μάχη μεταξύ μελτεμιού και θερμών αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική φαίνεται ότι θα χαθεί ολοκληρωτικά, καθώς οι αέριες μάζες θα υπερισχύσουν με αποτέλεσμα να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία!
Παράλληλα, θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα καθώς οι αέριες μάζες που θα προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και την Λιβύη θα επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και μεγάλο μέρος της κεντροανατολικής Μεσογείου.
Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την Τρίτη, όταν και αναμένονται θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.
Προσοχή θα πρέπει να δείξουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
Από Τετάρτη η θερμοκρασία θα επανέρθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Ο καιρός τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Δευτέρα, 24 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 36 βαθμούς κελσίου.