Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μεσογειακος Κυκλωνας θα ''χτυπησει'' την Χωρα μας!Η πορεια του


Ένα σπάνιο φαινόμενο αναμένεται να φέρει έντονες βροχες και ισχυροι ανεμοι στη νότια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου.


Ενώ η ξηρασία κυριαρχεί στην πλειονότητα της Ευρώπης, αναμένεται ότι ένας "Medicane" Μεσογειακος Κυκλωνας θα σχηματιστεί πάνω από την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα αργά την εβδομάδα.

Ένα Μεσογειακος Κυκλωνας είναι ένας σπάνιος, τροπικός κυκλώνας που σχηματίζεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, του οποίου ο σχηματισμός είναι παρόμοιος με αυτόν ενός υποτροπικού συστήματος στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι "Medicane" είναι τυπικά μικροί κυκλώνες με μικρή διάρκεια ζωής.

Αυτοί οι κυκλώνες προέρχονται από μη τροπικά συστήματα και στη συνέχεια τρέφονται από τα ζεστά νερά της Μεσογείου και παίρνουν τα τροπικά χαρακτηριστικά.

Σε αντίθεση με μια υποτροπική καταιγίδα στον Ατλαντικό, οι "Medicane" δεν ονομάζονται. Ασχετως στην Ελλαδα που τους ονομαζουμε!

Ανεξαρτήτως αυτού, ο "Medicane"  θα φέρει ακόμα δυσμενείς επιπτώσεις στη νότια Ελλάδα και τη δυτική Τουρκία τη Δευτέρα.

Οι κύκλοι βροχής θα εξαπλωθούν στις περιοχές αυτές την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου. Ορισμένες από τις βροχοπτώσεις θα ρίξουν μερικές φορές σε μεγάλο βαθμό, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν τοπικες πλημμύρες.

"Αυτή τη στιγμή, η ισχυροτερη βροχόπτωση αναμένεται να πέσει στη βόρεια και δυτική πλευρά της Κρήτης, καθώς και στα άλλα νησιά της νότιας Ελλάδας", δήλωσε ο Melerorologist της AccuWeather Tyler Roys. "Σε αυτές τις περιοχές, μπορεί να υπάρχει AccuWeather Local StormMax ™ 200 mm (8 ίντσες)."


Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βροχής θα πέσει το βράδυ του Σαββάτου μέχρι την Δευτέρα. Οι πιο πανω περιοχές  θα αντιμετωπίσουν και πολυ ισχυρούς ανέμους εως και 12 μποφορ!!