Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ενεργο το μετωπο στο Σβίλεγκραντ. Εκαψε 120.000 στρέμματα



Ο Καλίν Στογιάνοφ,..

αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ανέφερε στο BNR ότι η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα ομαλοποιείται σταδιακά, χωρίς να απειλούνται επί του παρόντος οικισμοί ή πολίτες. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ιδιαίτερα με τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές.



Η πυρκαγιά στην περιοχή του Σβίλενγκραντ παραμένει ενεργή, αφού έχει εξαπλωθεί σε περίπου 120.000 δεκάρια. Ο Στογιάνοφ τόνισε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται στο πευκοδάσος κοντά στο χωριό Studena στο Χάσκοβο, όπου αναμένεται να φτάσουν στρατιωτικές μπουλντόζες για να δημιουργήσουν ξέφωτα για πιο αποτελεσματικές προσπάθειες κατάσβεσης.



Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι το άτομο που ευθύνεται για την πυρκαγιά έχει ταυτοποιηθεί και η προδικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε επίσημη έρευνα.



Τις τελευταίες 24 ώρες, η πυροσβεστική έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 200 αναφορές πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Ο Στογιάνοφ σημείωσε ότι πάνω από 400 προσωπικό και 135 πυροσβεστικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες. Το υπουργείο βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας, το οποίο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί όπως χρειαστεί.


Ο Στογιάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους μάχονται τις πυρκαγιές και προέτρεψε τους πολίτες να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.


 Novinite.com