Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Φωτια στο Σβίλεγκραντ-2 Ενεργα μετωπα-Καηκαν 150χιλ στρέμματα

 



Σε μόλις δυόμισι ημέρες,..

περίπου 150.000 στρέμματα έχουν καεί κοντά στο Σβίλενγκραντ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Anastas Karchev κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BNR.


Αυτή τη στιγμή, η φωτιά εξαπλώνεται προς δύο κατευθύνσεις: η μία προς το χωριό Μλαντίνοβο και η άλλη προς το Μιχάλιτς. Οι φλόγες έχουν περιοριστεί κοντά στο Λέσοβο, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες που σιγοκαίει που παρακολουθούνται, ιδιαίτερα με ανησυχίες για ισχυρούς ανέμους. Οι υπηρεσίες δραστηριοποιούνται ενεργά στην περιοχή Mihalich για τη διαχείριση της κατάστασης.



Ο δήμαρχος Κάρτσεφ διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για το Μλαντίνοβο, αλλά σημείωσε ότι ο Μιχάλιτς μπορεί να αντιμετωπίσει κίνδυνο εάν η φωτιά διαφύγει από τις προσπάθειες περιορισμού.


Εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες των εθελοντών και των πυροσβεστών, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στον έλεγχο της πυρκαγιάς. «Χωρίς την παρέμβασή τους, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα την πρώτη μέρα», εξήγησε. Οι εθελοντές είναι πρωτίστως επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση, διασφαλίζοντας ότι τα υπάρχοντα κρούσματα δεν θα ανάψουν περαιτέρω φλόγες.


Ο δρόμος προς το Τοπολόβγκραντ έκλεισε αλλά άνοιξε ξανά πρόσφατα, αν και ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι οι συνθήκες παραμένουν δυναμικές λόγω των αυξημένων ανέμων. Συνέστησε να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές, καθώς ο δρόμος μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ξανά εάν η κατάσταση κλιμακωθεί.



Πηγη-Novinite.com