Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Η μαχη με τις φωτιες στη Βουλγαρία συνεχίζεται!

 

Η μάχη κατά των πυρκαγιών..

συνεχίζεται σε έξι περιοχές της χώρας, με την κατάσταση στο βουνό Σακάρ να είναι η πιο σοβαρή. Αν και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες, ισχυροί άνεμοι την αναζωπύρωσαν μεταξύ των χωριών Shit και Mihalich, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί γρήγορα. Ο επικεφαλής επίτροπος Alexander Jartov, διευθυντής της κύριας διεύθυνσης "Πυρασφάλεια και Προστασία του Πληθυσμού", ανέφερε στο BNT από το χωριό Mustrak στο Svilengrad, όπου έχουν ήδη καεί 73.000 στρέμματα. Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 15 πυροσβεστικά οχήματα, 50 πυροσβέστες, 20 δασικοί με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και τρεις μπουλντόζες. Δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και εθελοντές αναμένεται να συμμετάσχουν στις προσπάθειες.





Ο Τζάρτοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη εκκένωσης του τοπικού πληθυσμού, αλλά μπορούν να ληφθούν μέτρα εκκένωσης εάν χρειαστεί. Σημείωσε ότι η κύρια αιτία των πυρκαγιών είναι η ανθρώπινη αμέλεια.


Στην περιοχή Κιουστεντίλ, η φωτιά στο όρος Osogovo εξαπλώνεται σε δυσπρόσιτες περιοχές. Πάνω από 400 στρέμματα εδάφους έχουν πληγεί, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 150 στρεμμάτων δάσους. Η φωτιά εντοπίζεται μεταξύ των χωριών Πρεκλώνιτσα, Κόπριβα και Τσέρβεν Ντολ, αλλά δεν απειλεί άμεσα. Λόγω της δύσκολης πρόσβασης, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στη δημιουργία ξέφωτων καθώς είναι πολύ επικίνδυνο για πυροσβέστες, εθελοντές και δασικούς υπαλλήλους να εισέλθουν στη ζώνη της πυρκαγιάς. Αν και ο άνεμος ήταν ήρεμος χθες το βράδυ, θα μπορούσε να αλλάξει σήμερα, επιδεινώνοντας ενδεχομένως την κατάσταση.

Πηγη-Novinite.com