Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Μεγάλη πυρκαγια-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Χάσκοβο, το Harmanli και Topolovgrad

 


Σε κατάσταση έκτακτης...

ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης του Χάσκοβο, Μεχμέντ Αταμάν, στο έδαφος των δήμων Harmanli και Topolovgrad, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα.Έκτακτη κατάσταση σε Harmanli και Topolovgrad, οι δρόμοι μέσω του Big Star είναι κλειστοί





Η φωτιά στην περιοχή μεγαλώνει. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει κατοικημένες περιοχές και να εισέλθει στο έδαφος της Στάρα Ζαγόρα, αναφέρει η περιφερειακή διοίκηση.Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα κοντά στο χωριό Χάρμανλι, Τσερεπόβο, στο βουνό Σακάπ. Ένα πυκνο δάσος καίγεται και στις δύο πλευρές του δρόμου προς Τοπολόβγκραντ. Στην περιοχή όμως πνέει δυνατός άνεμος, ο οποίος αλλάζει συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς Στο σημείο βρίσκονται 8 ομάδες πυροσβεστών, στην κατάσβεση κλήθηκε και στρατιωτικό ελικόπτερο.


Η φωτιά κινείται προς την περιοχή του Μεγάλου Αστέρα, που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Χάρμανλι, Τοπολόβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα και Σβίλενγκραντ. Πιθανόν να κλείσει ο δρόμος Χαρμανλί – Τοπολόβγκραντ λόγω της πυρκαγιάς.Φωτιά ξέσπασε ξανά στο βουνό Σακάρ, κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε Χάρμανλι και Τοπολόβγκραντ

20:05, 06.08.2024 

Ξέσπασε πυρκαγιά στο όρος Σακάρ, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χάρμανλι και το Τοπολόβγκραντ

Πυρκαγιά ξέσπασε ξανά στο βουνό Σακάρ - στα εδάφη των δήμων Harmanli και Topolovgrad, στη Νότια Βουλγαρία. Ο περιφερειάρχης του Χάσκοβο, Μεχμέντ Αταμάν, κήρυξε στις 6 Αυγούστου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο έδαφος των δύο δήμων, λόγω της ραγδαίας επέκτασης της πυρκαγιάς. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:35 κοντά στο χωριό Cherepovo. 

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του δυνατού ανέμου, η φωτιά έχει μεγαλώσει και είναι δύσκολο να περιοριστεί. Υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν κατοικημένες περιοχές καθώς και να εισέλθουν στην επικράτεια της περιοχής Στάρα Ζαγόρα. Υπάρχει κίνδυνος να βλάψει την υγεία των ανθρώπων, καθώς και να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δάση, γεωργικές φυτείες, κατοικίες και εμπορικά κτίρια και περιουσίες ανθρώπων και επιχειρηματικών φορέων, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χάσκοβο, Μεχμέντ Αταμάν. Λόγω της φωτιάς και του πυκνού καπνού έχει κλείσει ο δρόμος από το χωριό Cherepovo προς Golyomata zvezda και το τμήμα Golyomata zvezda προς το χωριό Izvorovo. Έχει υποβληθεί αίτημα για κατάσβεση αεροπορικώς.

👉Λογω του Βορια η μυρωδιά του καπνού είναι ιδιαίτερα αισθητός στον Έβρο!

Πηγη-Haskovo.live