Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στα λευκά «ντύθηκε» η πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας !


Στα λευκά «ντύθηκε» η πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας - Πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο,
ακόμα και στα νότια προάστια και τον Πειραιά - Ανοιχτές οι κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας - Προβλήματα στις μετακινήσεις - Χιονίζει στην Αθηνών-Λαμίας

Με χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στα νότια προάστια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στην πρωτεύουσα. με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε.

Πυκνό χιόνι έπεσε όμως μέχρι και την Άνω Γλυφάδα, το Αιγάλεω, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, όπου το έστρωσε κανονικά. 


Πεντέλη, ώρα 07:00
Κορυδαλλός, ώρα 05:30
Προβλήματα στα πελάγη από τα Μποφόρ
Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. 
Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.




Πηγη