Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Απο την Πεμπτη-Χιονοθυελλες-θυελλωδης βοριαδες και σιβηρικο Ψυχος!


Απο την Πεμπτη αρχικα..
ισχυρες βροχες και καταιγιδες απο τις μεσημβρινες ωρες απο τα βορειοδυτικα με θυελλωδης νοτιαδες 7-8 μποφορ και προς τις απογευματινες ωρες στην υπολοιπη ηπειρωτικη και νησιωτικη Χωρα!
Χιονοπτωσεις θα εκδηλωνονται στα ορεινα-ημιορεινα της βορειας Χωρας πανω απο τα 1200μ και προς το βραδυ σε πιο χαμηλα υψομετρα!

Την Παρασκευη στροφη των ανεμων απο τα ξημερωματα σε βορειους 7-8 ισως και τοπικα 9 μποφορ. Χιονοπτωσεις θα εκδηλωνονται αρχικα στα βορειοδυτικα τμηματα της Χωρας με μηδενικο υψομετρο και κατ'επεκταση και στα βορειοανατολικα τμηματα.
Σε πιο υψηλα υψομετρα θα σημειωνονται χιονοπτωσεις στην Πελ/νησο και κεντρικη Στερεα πανω απο τα 800μ, οπου προς το βραδυ της Παρασκευης με ξημερωματα Σαββατου θα εκδηλωνονται χιονοπτωσεις ακομη και σε μηδενικο υψομετρο ακομη και στο κεντρο της Αθηνας μεχρι και τις βαρκες.

Το Σαββατο οι χιονοπτωσεις θα ειναι πιο επιλεκτικες και θα σημειωνονται προσκαιρα στον Εβρο, Χαλκιδικη, βορειο Αιγαιο, ανατολικη Θεσσαλια, ανατολικη Στερεα, βορεια Πελ/νησο και ανατολικο Αιγαιο!

Την Κυριακη βελτιωνεται ο καιρος κυριως  στα δυτικα βορειοδυτικα τμηματα της Χωρας με ηλιοφανεια και προσκαιρες νεφωσεις, στο νοτιο Αιγαιο προσκαιρες βροχοπτωσεις με χιονια στα πιο ημιορεινα τμηματα ενω το βορειο Αιγαιο σε ακομη πιο χαμηλα υψομετρα.
Χιονοπτωσεις με μηδενικο υψομετρο θα εκδηλωνονται νοτια Χαλκιδικη Ευβοια Σποραδες ανατολικη Στερεα (κυριως στα ανατολικα τμηματα), ανατολικη Πελ/νησο και Κρητη πανω απο τα 250μ.
Την Δευτερα και την Τριτη οι χιονοπτωσεις και παλι βορειο Αιγαιο Ευβοια Στερεα με τα φαινομενα να εξασθενουν προς την Τριτη το βραδυ.

H θερμοκρασια σε πολυ χαμηλα επιπεδα με ολικο παγετο σε ολη τη βορεια και κεντρικη Χωρα εως και -18 στην βορεια Χωρα!
Το πολικο ψυχος δειχνει να παραμενει μεχρι και τις 13/1 

Πολυ προσοχη απο τα ξημερωματα της Παρασκευης απο τα ΒΔ ισχυρες χιονοθυελες θα κανουν το περασμα τους απο ολη τη Μακεδονια και Θρακη μεχρι και τις μεσημβρινες ωρες με βαθμαιαια βελτιωση απο τα δυτικα προς τα ανατολικα!

Ισχυρες χιονοθυελλες θα εκδηλωνονται επισης απο το βραδυ της Παρασκευης στο κεντροανατολικο Αιγαιο Σποραδες Ευβοια Νοτια Χαλκιδικη!

Επιμελεια:Weather News