Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καυτό καλοκαίρι αναμένεται σε όλη τη Νότια Ευρώπη συμφωνα με τη προβλεψη των Αμερικανων Μετεωρολογων!


Η παρατεταμένη ζέστη, μεταξύ των οποίων αρκετά επικίνδυνα κύματα καύσωνα, θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε όλη την Νότια και Ανατολική Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο.


Αντίθετα, η θερμες εισβολες θα λειψουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ενω περιοδοι με καταιγίδες θα υπαρχουν στις χώρες  Γαλλία Πολωνία και Τσεχική Δημοκρατία.
Επικίνδυνα κύματα θερμων αεριων μαζων πάνω από την Ιταλία, Βαλκάνια

Ένα μακρύ, καυτό καλοκαίρι αναμένεται σε όλη τη Νότια Ευρώπη,με παρατεταμένες περιόδους πάνω από το κανονικό για την υπερβολική ζέστη σε Ιταλία στην Βαλκανική χερσόνησο.

Αυτό θα θέσει το στάδιο για αρκετά επικίνδυνα κύματα καύσωνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Θερμοκρασίες πάνω από τους 32 C (90 F) θα είναι συχνη για όλο το καλοκαίρι, με τουλάχιστον μία περίοδο των επικίνδυνων θερμότητας που θα διαρκεί για περισσότερο από μία εβδομάδα!

«Ρεκόρ θερμότητας θα σημειωθει στους έντονες καύσωνες,» δήλωσε ο AccuWeather Senior Μετεωρολόγος Alan Reppert.

Τοποθεσίες οπως τα Σκοπια  Βουλγαρία  Ουγγαρία και η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει τον υψηλότερο κίνδυνο για πολλά κύματα καύσωνα.

«Ένα άλλο πρόβλημα που θα αναπτυχθεί στις περιοχες θα είναι η αιθαλομίχλη και η κακή ποιότητα του αέρα», δήλωσε ο AccuWeather Μετεωρολόγος Tyler Roys.

Το μοτίβο του καιρού που θα προωθήσει την υπερβολική ζέστη στη νότια και ανατολική Ευρώπη θα περιορίσει επίσης τις βροχοπτώσεις. Αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο για τις συνθήκες ξηρασίας.


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για καταστροφικές καταιγίδες θα εκτείνεται από τη νότια Γερμανία στη δυτικη Τσεχική Δημοκρατία και τη δυτική Πολωνία. Αυτό περιλαμβάνει το Μόναχο και το Βερολίνο, η Γερμανία, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία.

Η συχνότητα της βροχής και καταιγίδες θα αυξήσει επίσης τον κίνδυνο για πλημμύρες πιο δυτικά, στη Γαλλία Ελβετία και τη Γερμανία.

Παρά την απειλή για καταιγίδες σε όλη τη σεζόν, μια ανάπαυλα στη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του καλοκαιριού θα μπορούσε να δώσει ενα σύντομο αλλά έντονο κύμα καύσωνα σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Πηγη