Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ερχεται Βαρυχειμωνια διαρκειας με ισχυρο παγετο ..Ποια τμηματα θα δεχθουν σφοδρες χιονοπτωσεις...ποσο θα πεσει η θερμοκρασια


Αλλαζει το σκηνικο του καιρου-Ερχεται Βαρυχειμωνια με ισχυρο παγετο και χιονοθυελλες!

Πιο Αναλυτικα:

 Την Πεμπτη περιμενουμε βροχοπτωσεις στο συνολο της Χωρας με τ πιο εντονα να σημειωνονται στα δυτικα τα βορεια και ανατολικα τμηματα της Χωρας.

Απο τη Παρασκευη περιμενουμε αλλαγη του καιρου με βοριαδες και κατακορυφη πτωση αρχικα απο την βορεια Χωρα και στην συνεχεια και στα υπολοιπα τμηματα..

Το Σαββατο απο το υψος της δυτικης Μακεδονιας και νοτιοτερα μεχρι και την Πελοπόννησο  πολυ ισχυρα φαινομενα καταιγιδες ενω χιονοπτωσεις σε δυτικη Μακεδονια Θεσσαλια Ηπειρο πανω απο τα 400μ ενω στη Στερεα πανω απο τα 800μ.Το Σαββατο ενδεχεται να χιονισει και μεσα στην πολη της Θεσσαλονικης ασθενες. Η θερμοκρασια σε σημαντικη πτωση με ισχυρο και ολικο παγετο στη βορεια Χωρα


(οι θερμοκρασιες στο χαρτη ειναι οι ελαχιστες της ημερας)


Την Κυριακη συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα ισχυρη κακοκαιρια με πολυ εντονα φαινομενα απο το υψος της δυτικης Μακεδονιας μεχρι και την Πελοπόννησο αλλα και στο ανατολικο Αιγαιο.

Εντονες καταιγιδες στα πιο πανω τμηματα μεχρι τα ενδεικτικα υψομετρα ενω πιο πανω απο αυτα χιονοθυελλες.

Η θερμοκρασια σε περαιτέρω πτωση με πολυ ισχυρο παγετο το βραδυ και ολικο παγετο στη βορεια Χωρα


(οι θερμοκρασιες στο χαρτη ειναι οι ελαχιστες της ημερας)



Ενω τελος την Δευτερα και την Τριτη τα φαινομενα ενδεικτικα με τα σημερινα στοιχεια θα εντοπιζονται στα κεντρικα και νοτια τμηματα..Η θερμοκρασια παραμενει σε πολυ χαμηλα επιπεδα με ολικο παγετο στη βορεια Χωρα!