Καταστροφικές πλημμύρες στη Βολιβία
Δεκάδες οι νεκροί λόγω έντονων βροχοπτώσεων
Καταστροφικές πλημμύρες στη Βολιβία
Στη Βολιβία 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις τους τελευταίους 3 μήνες.
Σύμφωνα με τα νέα στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, οι βροχοπτώσεις έπληξαν πολλές πόλεις, ιδιαίτερα τη Λα Παζ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και να προκληθούν υλικές ζημιές.
Από τις αρχές του έτους, όταν ξεκίνησε η περίοδος των βροχών στη χώρα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 άνθρωποι αγνοούνται.
Στη δήλωση που έκαναν οι αρχές, σημειώθηκε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε 133 πόλεις και 51 χιλιάδες 668 άνθρωποι επλήγησαν από αυτή την κατάσταση.
Ανακοινώθηκε ότι 911 σπίτια καταστράφηκαν και 1.251 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές και σε ορισμένες περιοχές κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός» λόγω των βροχοπτώσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



